PVC prozori i vrata

PVC stolarija se izrađuje od plastičnog materijala (polivinilhlorida) dobijenog iz prirodnih sirovina soli i nafte. U odnosu na aluminijumsku stolariju odlikuju je slične tehničke karakteristike, ali i nešto niža cena, što je čini veoma privlačnom za svaki objekat.

Glavne prednosti PVC stolarije su lako montiranje i održavanje kao i visok stepen eksploatacije s obzirom da meterijali od kojih se izrađuje pvc stolarija nisu podležni koroziji.

Treba znati da se preko 40% toplotnih gubitaka objekta dešava upravo kroz prozore i vrata, što predstavlja mnogo veće gubitke nego kroz zidove. Imajući to u vidu PVC stolarija se sa svim karakteristikama koje je krase nametnula kao istovremeno najjeftiniji i najefikasniji način unapređenja energetske efikasnosti svakog objekta.

Zbog toga je veoma bitno napraviti pravi izbor stolarije prilikom izgradnje novih i adaptacije starih objekata.

PVC prozori i vrata koje proizvodi BOB DOO su visoko energetski efikasni i poboljšavaju vašu toplotnu izolaciju i do 40%. Zahvaljujući kombinovanju najsavremenijih uvoznih PVC profila i niskoemisionog stakla sa gasnim punjenjem argonom postižemo izuzeno nizak koeficijent prolaska toplote (K koeficijent) od svega 0.8 W/m2K!

Veoma bitna stvar o kojoj treba voditi računa je  ugradnja PVC sistema gde je sam proces ugradnje i montaže veoma bitan kako ne bi dolazilo do toplotnih gubitaka na samim spojevima između objekta i sistema. Uz naš obučen tim iskusnih majstora i montera bićete sigurni da je ugradnja izvršena stručno i kvalitetno i time maksimalno iskorišćen sav termalni potencijal PVC stolarije, i da su vaši PVC prozori i vrata uspešno montirani.

Glavne prednosti PVC stolarije su:

  • Nema rđe i truljenja ‒ drveni i metalni elementi su podložni truljenju i rđanju, što ovde nije slučaj; za razliku od drvenih elemenata ovde nije potrebna dodatna zaštita;

  • Jednostavna je za održavanje dovoljno je mekom krpom umočenom u sapunicu povremeno prebrisati pojedine delove ili po potrebi podmazati prema uputstvu proizvodjača;

  • Otpornst prema gorenju ‒ plastični profili će goreti samo ako su izloženi jakom izvoru toplote, ovaj materijal je označen kao samogaseći;

  • Nema deformisanja ‒ plastični profili su čvrsti i izdržljivi, otporni su na udarce i ne upijaju vodu;

  • Nije potrebno farbanje;

  • Lako se ugrađuje.

  • Odlična toplotna i zvučna izolacija ‒ prozori su napravljeni od dva sloja stakla čime se u kombinaciji sa PVC ramovima postiže jos veći uspeh u smanjenju gubljenja toplote.

  • Izradjuje se u različitim stilovima, sa različitim mogućnostima koje mogu zadovoljiti različite potrebe;

  • Ekološki je opravdana ‒ iako je plastici potrebno dosta vremena da bi se razgradila u prirodi pohvalno je što se PVC materijali mogu reciklirati i što se pri njihovoj izradi štedi energija;